* * * * *
Ötcsillagos fridzsiderek...

Teljes eredménylista

módjára biztosították a szinte teljes mélyfagyasztást a Hybernátor Kupán a rendező csapat versenyzői, némileg meglepve ezzel a teljes mezőnyt és önmagukat is.

Már-már tumultózus jelenetekkel indult a verseny a jól ismert Budenz ebédlőben, ahol a 12 asztalon 39-en vágtak neki a küzdelemnek, megdöntve ezzel a fehérvári 36 fős rekordot. A résztvevők közt a lista élén álló legjobb 20 játékoson túl most 9 újonc próbált szerencsét, de természetesen megjelentek a legvásottabb Hybernátoros kölykök és olyanok is, akiket már régen láttunk. A fő újdonságot ezúttal Reguláék biztosították, saját fejlesztésű és MŰKÖDŐ programjuk sokat segített a zökkenőmentes lebonyolításban, sőt ezáltal böngészhetitek az összes eredményt is a neten, köszönet nekik!

Az alapszakasz sorsolásánál a szerencse nem kedvezett a Szabó családnak, mindhárman azonos csoportba kerültek, Létayéknál csak ketten jártak így ezért ezt a meccset a Szilasi család nyerhette volna, de igazán csak Tomi ragadta meg a lehetőséget. A legjobb 20 mezőnyébe a hazai Hybernátorok közül 6-an kerültek be, köztük a meglepetés ember, az újonc kategória győztese Látrányi Erik ill. az ős-budenzes junior, Pleva Gábor is. A győzelemre éhes Orczy Szarkáktól friss igazolásukkal, Bartucz Péterrel együt heten, a Sirályoktól 5-en és a Team Rekreáció csapatából ketten várták az elit csoport küzdelmeit. Aztán rövid időn belül kiderült, hogy a nap vesztese is TR csapatából kerül ki, Czakó Gergőnek ugyanis váratlanul el kellett mennie a versenyről, pedig addig igen jó formában játszott.

Persze a D, a C és a B csoportban is faragták egymást a játékosok, kellemes (vagy kellemetlen?) meglepetés volt, hogy a mezőny legfiatalabb tagja, Létay Pongi (Hybernátor) a veterán-győztes Szabó Zolit is megelőzve fölényesen nyerte a B csoportot, ahol jó benyomást keltett még az újonc Cserháti Balázs és Barta Sándor is.

A legjobbak közt Regula Gergely brillírozott, az alapszakasz után itt sem vesztett pontot.100 százalékos teljesítménnyel még soha senki nem nyert versenyt itthon... meg tudja-e csinálni? Hasonlóan szárnyalt Szabó Máté is, aki a menőket is beelőzve lett csoportmásodik és figyelemre méltó volt a mini-Hybernátor Gáspár teljesítménye is, aki egyáltalán nem ijedt meg a nagy nevektől és sorra szerzett tőlük fontos pontokat - nyerve ezzel a kölyök kategóriát. Egyre stílusosabbá válik Kárpáti Enikő játéka is, aki most először a rájátszásba is beküzdötte magát - gratulálunk! Ezzel együtt a lányoknál most is Evelin nyerte összesített 14-ként a női kategóriát, de láthatóan élesedik kettejük párharca. Ha már a lányoknál tartunk: "Hova tűnt Démon Hill vagyis Kapuvári Patrícia?"

A nyolcaddöntőkben abszolút a papírforma jött be, az első 8 felülkerekedett a második 8 versenyzőn, bár a Létay D.-Bobák L. és a Szilasi 2 T.- Naszádi A. meccsek csak 5 játszmában dőltek el. András és Laci még továbbra sem találják igazi formájukat az idei szezonban, remélhetőleg ez április végére ill az EB-re változik majd. Az elődöntőbe jutásért Gergőnek nem volt nehéz dolga, ellenfele Szilasi 2 Tomi viszont az így szerzett 8. hellyel is megelőzte Süszit - az meg ki? - a ranglistán. Nagyobb volt a küzdelem Szilasi T és Csír ill. Létay D. és Szabó Máté meccsein, de mindkettőn győzedelmeskedett - most még - a rutin. Az Orczy Kupa után az Orczy Szarkák legjobbjai pechjükre már megint ezen a szinten találkoztak, Nagy Bálint és Papp Magor fordulatos mérkőzésén most Bálint nyert az utolsó pillanatokban szerzett góllal.

Orczy Szarkák-Budenz Hybernátorok presztízs-elődöntők: Regula G. nem tréfál, 3:0-lal lép tovább Szilasi Tamás ellen, viszont annál nagyobb a meglepetés, hogy Nagy Bálint ugyanilyen arányban esik ki Létay Dániel ellenében. Úgy 3 éve sikerült újra a playoffban továbbjutnom Bálint ellen, s ez akkora örömmel töltött el - s úgy el is fárasztott - hogy a (Hybernátoros!) döntő már csak formalitásnak tűnt. Az egyedüli kérdés, hogy Gergő egyáltalán legyőzhető-e ma legalább egyszer 5 perc alatt?... S bár a lényegen nem változtat, de 0:2 után apró fricskaként sikerült egy csúnya pacát ejtenem az így is színjeles bizonyítványon, úgyhogy Gergő lógó orral vihette haza a Hybernátor Kupát... Bálint azért a bronzot még begyűjtötte búcsúzóul, aztán az eredményhirdetés és díjkiosztás (zseblámpák és ötcsillagos fridzsiderek) után indulhatott a találgatás, ki milyen eredeményre lehet jó Eskilstunában, a Svéd Nyílt bajnokságon, amelyik minden évben a világ legerősebb versenyének számít.

Reméljük, odateszik magukat a fiúk, s hogy ez sikerüljön, ezúton is kérek mindenkit, hogy figyelje a neten a verseny alakulását, sőt a vendégkönyvben még drukkolhattok is nekik! Hajrá!

Létay Dániel

Teljes eredménylista