Frissibe'

Az idei, immár 6. Magyar Bajnokság a korábbiakhoz képest kicsit szerényebb körülmények között (Kontyfa Iskola) és kisebb létszámmal (22) zajlott, a média is kevesebbet (mondhatnám semennyit se) foglalkozott vele, de ez a játékosokat nem zavarta. A késõk ugyanúgy elkéstek, a legjobbak ugyanúgy az élen végeztek…
Örültünk olyan korábbi nagy neveknek, mint a legelsõ bajnok Illés Zoltán vagy a kétszeres Stiga (és egyszeres Pola) bajnok Kiss Tamás, aki pár hónap kihagyás után most is felküzdötte magát a 6. helyig. Ismét volt résztvevõ a fõvároson kívülrõl a székesfehérvári 9 éves Vincze Péter személyében, aki kiváló játékkal lepte meg az alsóház mezõnyét és 13. lett, a lányok viszont ezt a vasárnapot valami mással töltötték - tényleg szép, napsütéses idõ volt.

Az alapszakasz a papírformának megfelelõen zajlott, a szoftver és a suplákok mûködtek - igaz Illés Zoli oldalán valahogy többször is a földön landoltak, a fene se érti, miért…

Az alsóház negatív élményét néhány junior versenyzõ szolgáltatta, akik félidõben, meccseiket félbehagyva elmentek autóversenyt nézni, így a versenybizottság összes eredményüket törölve a kizárás mellett döntött.

A legjobb 12 közé egyetlen junior, Bartucz Péter került, aki nála rangosabb versenyzõket megelõzve a 9. helyet és ezzel a legjobb junior címet is elhozta. (Mondjuk esélyeit növelte, de érdemeit nem kisebbíti, hogy a Schüszler - Makarevitz - Pleva junior trió nem indult a versenyen.) A legjobb 8 mezõnye Regula - Kiss, Szilasi-Bobák, Nagy-Létay, Papp-Rébay párosításban folytatta, de igazán szoros csata csak az utóbbi meccsen alakult ki, ahol Magor végül hozta a papírformát.

Bevallom, a magam részérõl igen elfáradtam a szezon végére, a Budapest Open, a Cseh Open és ez a bajnokság már kicsit sok volt, de az 5-8. helyért sikerült megragadnom az utolsó szalmaszálat és megcsíptem az 5. helyet, ami igen fontos volt számomra az összetett 3. hely szempontjából. Ehhez azonban az is kellett, hogy a csapattárs Regula Gergõ ismét a döntõbe verekedje magát Papp Magor testén keresztül. Hát… beverekedte, a végletekig izgalmas, változatos csatában, többször vert helyzetbõl felállva. Így Magor "csak" a bronzért indulhatott, amit meg is szerzett a végére kissé elfáradt, de így is az év meglepetés-emberének tartott Szilasi Tamás ellenében.


Regula G. - Nagy B.
A szezon elsõ versenyén is õk játszották a döntõt - hasonló eredménnyel

A döntõben Regula Gergõ újabb szoros meccset vívott, ezúttal Nagy Bálinttal, de nyert, s ezzel megvédte bajnoki címét és a Szövetség Kupát is megszerezte.
Vitathatatlan volt Gergõ fölénye az egész szezonban, majdnem száz százalékosan teljesített, idei egyetlen vereségét még decemberben pont tõlem szenvedte el - ováció! :o) Nagy Bálint szintén két (kisebb) kupát vihetett haza a két második helyért, természetesen az õ éves teljesítménye is elismerésre méltó.

Ami most látszik, hogy a jövõ évi világbajnokság 8 helyére úgy 12-13 ember pályázhat eséllyel, de mindenkinek egyre jobban fel kell kötni a mackóalsóját, ha a hazai válogató után Rigában legalább tartani akarja az eddigi szintet és eredményt kb. a 60-70. hely között.

- LD -