Elindult a szezon...

Kettõ népszerûsítõ ill. felkészülési asztalihoki verseny is zajlott a múlt héten, az elsõ a Budenz suliban 12 junior résztvevõvel. A mezõnyben két versenyzõ völt, akik már indultak felnõtt versenyen is, most is õk voltak az esélyesek, de biztosra senki sem mehetett. (A nyári táborban 1 heti intenzív játék során többen nagyon sokat fejlõdtek.)

És borult is a papírforma. Mondjuk Létay Gáspárt nem nagyon tudták megszorítani, de Erdõsi-Bóta Bence és Létay Pongi elé sikerült beférkõznie a 9 éves Baga Attilának, akit szemlátomást nagyon izgat a jövõ évi részvételi lehetõség a skalicai EB-n. A "menõkön" kívül így is valamennyi versenyzõ elõrébb lépett a vliágranglistán.

A végeredmény:

1. Létay Gáspár
2. Baga Attila
3. Erdõsi-Bóta Bence
4. Létay Pongrác
5. Kocsis Bence
6. Balogh Gergõ
7. Pohl Péter
8. Kiss Marcell
9. Vogel Dávid
10. Lendvay Marcell
11. Kende Marcell
12. Pohl Dániel

A Toldi Rookie Kupa a Toldi moziban már nagyobb eseménynek számított, meg is elõzte némi kampány meg hírverés, az Exit Magazin képes ajánlójában is szerepelt. Épp ezért kicsit több résztvevõre számítottunk mint a megjelent 15 fõ, és sajnáltuk, hogy az elit mezõny tagjai alig mozgósították ismerõseiket, pedig ilyen jellegû "light"-os versenyt - ahol a kezdõk is esélyesek - ritkán tudunk rendezni.

A mozi vezetõsége már kb. egy éve asztalihoki-függõvé vált így szívesen adtak helyet az eseménynek (minden résztvevõ kapott mozijegyet is) és versenyzõt is indítottak maguk közül... Hát ezzel eléggé "udvariatlan" házigazdának bizonyultak, mert Marosán Dávid meg is nyerte a versenyt és ezzel otthon tartotta a kupát. Ez az addig szinte hibátlanul játszó, de a döntõre kicsit elfáradó Szetei Zsolt ellen sikerült neki, õk ketten mindenképpen kiemelkedtek a mezõnybõl, bár a 3. helyezett 8 éves Létay Pongrác és a 4. helyezett 13 éves Szántó Péter okoztak nekik nehéz pillanatokat az elõdöntõkben.

Azért jól jellemezte a mezõny erejét, hogy nem volt 0:0-ás végeredmény és mindenki szerzett pontokat és gólokat, tehát valamennyi versenyzõre még szép jövõ várhat, ha a pályán (ill. mögötte) marad. A Sirály Kupán már lehet is bizonyítani!

Toldi Rookie Kupa: (nagy betûvel az újonc versenyzõk)

1. MAROSÁN DÁVID
2. SZETEI ZSOLT
3. Létay Pongrác
4. SZántó Péter
5. Berend Csaba
6. ZALA GYÖRGY
7. Baga Attila
8. Kende Marcell
9. Juhász Kristóf
10. BELÉNYESI GÁBOR
11. HAJDÚ LILI
12. Juhász Ármin
13. LÁSZLÓ MÁRK
14. KOVÁCS BARBARA
15. MOLNÁR DÓRA