Sic Transit...(?)

A 2004-es év valószínûleg utolsó hivatalos versenyét stílusosan az Astra Zeneca jégcsarnokban, kb. 12 fok celsiusban rendeztük. Sajnos az erre a napra kiírt gyermek jéghoki torna elmaradt, a hokispalánták bekapcsolódása illúzió maradt, így igen családias hangulatban, ám mégis ádáz küzdelmek zajlottak az asztaloknál a Mikulás Kupáért.

A legkisebbeknél a Budenz Hybernátor fölénye volt jellemzõ, egyedül Danyádi Gergõ jött máshonnan, de õ most nem tudott beleszólni a jobb helyezések sorsába. A négyes döntõ mezõnyébe a Létay-duó és nagy ellenfelûk, Erdõsi Bóta Bence mellett az újonc Pohl Péter jutott be a surranó pályán, de megérdemelten.

Létay Gáspár most mindössze 1 pontot engedett ellenfeleinek, így nem forgott veszélyben újabb gyõzelme, Bence hosszú kihagyás után így is bizonyította tehetségét a második hellyel, Létay Pongi pedig 7 évesen is megint/mindig odaért a dobogóra. A hátrébb végzett versenyzõk sem voltak csalódottak, hiszen körbeverések után kis különbségek döntöttek, valamennyiüknek volt gyõzelme is, ezt pedig a Mikulás mindenkinek gazdagon honorálta.

A végeredmény:

1. Létay Gáspár
2. Erdõsi Bóta Bence
3. Létay Pongrác
4. Pohl Péter
5. Lendvai Marcell
6. Danyádi Gergõ
7. Falusi Tóth Zoltán
8. Pohl Dániel
9. Szentkúti Frigyes

A legjobb és legelszántabb két "kölyök", Gáspár és Bence aztán tovább versenyeztek a juniorok közt is, és nem is hiába. Mindketten több tapasztalt juniort is meglepve, majd legyõzve a legjobb 8 közé kerültek, ahol aztán hõsies helytállással az 5-6. helyen végeztek. Övék a jövõ... Azért a nagyoknál volt más, nagyobb meglepetés is....

Az egyik csoportot például a szinte még újonc Szilasi 2 Tamás nyerte ( Schüszler Tamás aktuális bajnok ellen 1:4-rõl 6:4-re fordítva), Vágó Frenki viszont csak gólkülönbséggel jutott épphogy a 8 közé, hogy aztán megmutassa... kiesett az ettõl még mindig VB-s helyen álló Jáger Rezsõ és a szintén visszatérõ, tavalyi döntõs, Fogarasi László is. Szóval a negyeddöntõkben Frenki gyõzött az addig szárnyaló Szilasi ellen (6:3, 3:1), Schüszler verte Plevát (2:1 hh, 6:2), Soltész Evelin - most még - letörte Erdõsi Bence "oroszlánkarmait" (6:2,4:0), Bartucz Péter pedig rászorult.az edzõi szurkolásra, hogy - most még - továbbjusson a nála 8 évvel fiatalabb Létay Gáspár ellen (2:1, 4:2).

Jött a két elõdöntõ: Vágó F. -Soltész E.... Evelin - egyedüli leányzóként - már jó ideje mindig megtréfálta , azaz legyõzte Frenkit, aki most azonban nagyon figyelt, és szoros csatában be is jutott a döntõbe. (1:0, 1:3, 2:1)

A másik ágon pedig az elõrehozott döntõnek kikiáltott csata zajlott, Schüszler T. - Bartucz P... És bekövetkezett, ami 2000 májusa óta még soha: Schüszler Tamás a Play Offban kikapott, (2:1,4:3 hh) elveszítve 5 éve tartó veretlenségét... sic transit... Foghatnánk egy kicsit arra, hogy nem volt szerencséje (kipattanó gólok), de többet nyomott a latban, hogy már igen régóta nem játszott igazi tétmeccset erõs mezõnyben, edzésre sincs ideje(?) járni, tehát e tényeket ismerve picit várható is volt a"történelmi pillanat". Azért még nem vennék mérget a "Süszi-uralom" teljes összeomlására sem, valószínûleg jókor jött ez a kis tasli, ezt Tamás is így érezhette, mert még maradt kedve és lélekjelenléte legalábbb a bronzérmet megszerezni az amúgy kiválóan játszó Soltész Evelin ellen. (5:2, 6:2)

A végsõ drámai csavar még hátra volt, mert Bartucz Péter a nagy gyõzelem után a döntõben már nem bírt Frenkivel, igen izgalmas meccsen így Vágó.Ferenc Félix nyerte a versenyt. (3:2, 2:1hh) S most õszintén mondom, bár budenzes versenyzõim is voltak a mezõnyben, de drukkoltam a sirályos Frenkinek, hogy sikerüljön, hisz õ az, aki szintén 2000 õsze óta rengeteg junior versenyen indult, ezalatt hosszú ideig õ volt a legfiatalabb, az állandó utolsó, esélye sem volt érmet vagy kupát nyerni, mert minden más gyerekversenyzõ 3-4 évvel idõsebb volt nála... Aztán elmaradtak a sírások, összeszorultak a fogak, és kezdtek jönni az eredmények...ekkor meg már túl erõs volt a kisebbekhez, ezért megint csak a nagyok közt engedtük indulni, szinte elvéve tõle a gyõzelem esélyét... Elismerésre méltó a kitartás, ahogy Frenky mindezek ellenére mégis a "pályán maradt" az elmúlt években, hogy most már tényleg VB-aspiránssá váljon. Hajrá, Frenky!

1. Vágó Ferenc Félix
2. Bartucz Péter
3. Schüszler Tamás
4. Soltész Evelin
5. Létay Gáspár
6. Erdõsi Bóta Bence
7. Pleva Gábor
8. Szilasi 2 Tamás
9. Jáger Rezsõ
10. Fogarasi László
11. Veszprémi Ádám
12. Danyádi Bence