Szakolca

A Csehszlovák (értsd cseh - szlovák) Kupa elsõ fordulójára 53-an érkeztek, köztük 9 magyar versenyzõ. A helyiek kitettek magukért, pizza, fánk, bor, DJ (meg csaj) várta a versenyzõket, folyamatos volt a konferálás is, néha kicsit már zavarólag is hatott. A mieink azért is reménykedtek a jó szereplésben, mert sejthetõ volt, hogy sok ranglista pont szerezhetõ a versenyen.
10-nél is több cseh jött el ugyanis, köztük olyan fenoménok, mint a rutinos és roppant színesen játszó David Smíd vagy a
14 éves titán, Lukás Turon. Õk hozták is formájukat, egészen a dobogó két felsõ fokára álltak az említés sorrendjében, de ezt én már csak hírbõl tudom, e legvégét nem vártuk meg a versenynek.
Amit még láttam, hogy legjobb 8 közé a cseheken kívül már csak egy, a legjobb szlovák, Martin Králik került Regula Gergõ testén keresztül, de az igazi magyar bravúr is csak egy hajszálon múlott. Papp Magor izzasztotta meg váratlanul a végül 3. helyezett David "Hagyma" Cibulkát.

Papp Magor (HC Mombasa), a 2002-es magyar bajnok

Az elsõ meccset simán, a másodikat hirtelen halálban nyerte. Aztán jött Cibulka, (aki eddig nem játszott túl átütõen, csak 7. volt az elit csoportban) és egyenlített. Az utolsó, döntõ meccsre már csak Magorék pályáján volt szükség, õket is nézte mindenki. Rendkívül éles, izgalmas csata kezdõdött, Magor tudatosan lassította a játékot, keveset kockáztatott aztán a meccs közepére hirtelen megszerezte a vezetést, sõt növelte az elõnyt... sajnos Cibulka elég gyorsan egyenlített. 1 perccel a vége elõtt Magor ismét betalált, már kezdtünk hinni a csodában, de a zene megszólalásakor (az utolsó fél perc kezdete) Cibulka újra megrázta magát, egalizált, aztán pár másodperccel a vége elõtt a gyõztes negyedik gólt is megszerezte. ÁÁÁÁÁ.... Nagyon szomorúak voltunk, de ugyanakkor biztatólag is hatott a dolog, hogy talán már nem vagyunk annyira messze a csehektõl. Az is bizakodásra adhat okot, hogy az alapszakaszban is több nagyon jó játékost sikerült elkapnunk ill. hogy a nálunk (egyelõre) jóval elõkelõbb helyen álló szlovák csapatból egyedül a már említett Králik végzett elõttünk, szóval egy csapatversenyben biztos felvennénk velük a versenyt. Mindenesetre még egyszer egy nagy gratula az így 9. helyezett Magornak, meg persze mindenkinek, hiszen a legjobb 16-ba került a végül 10. Regula Gergõ, a 13. Én (L.D.) a 14 Nagy Bálint, húszon belül végzett a kézsérüléssel (és egyéb, a szívélyes vendéglátásból fakadó problémákkal...) bajlódó 18. Szilasi Tomi, valamint a 19. Bobák Laci is. 26. lett Cserháti"Csír" Zoltán, 29. a junior korú, és elsõ külföldi versenyén induló, de mégsem megszeppenõ Bartucz Péter és jól játszott a 36. helyet megszerzõ Kapuvári Patrícia is.

Két hét múlva egy még megerõltetõbb sorozat indul Trinec-Budapest-Kassa sorrendben, de azért reménykedünk a további sikerekben.

-Létay Dániel-